Veuve Clicquot champagne

Veuve Clicquot is naast Moët & Chandon het meest bekende champagnehuis ter wereld. De heerlijke champagne past geweldig bij kleine hapjes zoals kaviaar. Het is dus een geweldige champagne als aperitief, maar door het volle en rijke karakter kun je het ook bij verschillende gerechten schenken.

Alles wat je over champagne huis Veuve Clicquot wil weten

Champagnehuis Veuve Clicquot Ponsardin is in 1772 in Reims opgericht door Philippe Clicquot. Het merk heeft de naam Ponsardin te danken aan de toenmalige vrouw van Philippe Clicquot. Na de dood van Philippe, nam zij het bedrijf over en maakte zij er het eerste champagnehuis van, dat de heerlijke drank naar de rest van de wereld begon te exporteren. In 1841 werd het champagnehuis overgenomen door Edouard Werlé, die het in stokje in 1884 weer aan zijn eigen zoon doorgaf. Puur vakmanschap en assemblage zorgen ervoor dat Veuve Clicquot vandaag de dag nog steeds bekend is.

Van welke druivensoort wordt Veuve Clicquot gemaakt?

Veuve Clicquot heeft een prachtige mix weten samen te stellen van drie heerlijke Franse druiven. Hun Yellow Label Brut is het meest populair en hiervan worden jaarlijks dan ook de meeste flessen verkocht. De verhoudingen in deze stijlvolle en rijke champagne balanceren tussen 60 tot 55% Pinot Noir, aangevuld met 15 tot 20% Pinot Meunier en 28 tot 33% Chardonnay. Het mooie aan de druiven die Veuve Clicquot gebruikt, is dat ze uit 60 verschillende gemeenten komen, waardoor de champagne de volle en stevige structuur krijgt, waar hij bekend om staat.