Ruinart champagne

Ben je op zoek naar een exclusieve en bijzondere champagne? Dan kom je al snel bij Ruinart uit. Wist je dat champagnehuis Ruinart het allereerste champagnehuis ter wereld was? Dat maakt deze champagnes al bijzonder genoeg. Op deze pagina leer je meer over de geschiedenis van dit champagnehuis en kom je erachter welke druiven er in het productieproces worden gebruikt.

Een reis door de tijd met Ruinart champagne

Champagnehuis Ruinart werd in 1729 opgericht en mag met trots de titel van oudste champagnehuis dragen. Samen met andere grote namen als Moët & Chandon, Veuve Clicquot en Dom Pérignon is Ruinart aangesloten bij de LVMH. Ruinart verkoopt de champagnes in de mooiste en meest karakteristieke flessen. Deze champagne is exclusief en drink je alleen als je écht iets moois meemaakt in je leven.

Het champagnehuis is een eerbetoon aan Dom Thierry Ruinart en opgericht door diens neefje Nicolas Ruinart. Zijn oom ontdekte dat champagne graag door jonge aristocraten werd gedronken en dat dit een ideale afzetmarkt was. Het champagnehuis is zelfs tot 1949 in de handen van de Ruinarts gebleven. Hierna heeft een zakenman het merk overgenomen.

Wat is de favoriete druif van de Ruinarts?

Een Ruinart champagne is gemaakt van Chardonnay druiven. Deze champagne is niet geschikt voor beginnende drinkers, omdat de complexiteit uit de kunst is en zéker de nodige aandacht en passie verdient. De druiven worden in Reims gekweekt en dit geeft de Ruinart champagne haar geweldige elegante en frisse karakter. Ruinart doet er alles aan om zo duurzaam mogelijk te produceren, want bij hen staat het behoud van natuur en milieu hoog op het prioriteitenlijstje.