Prosecco uit Italië

Op zoek naar een heerlijke Italiaanse mousserende wijn? Dan kan prosecco zeker niet in je koelkast ontbreken. Prosecco is een feestelijk en gezellig drankje, wat perfect bij een toost tijdens jouw speciale gelegenheden past. Op deze pagina lees je wat prosecco precies is, waar het gemaakt wordt en wat het verschil tussen prosecco en champagne precies is.

Wat is prosecco?

Prosecco is een heerlijk Italiaans drankje wat al in 1772 werd gedronken. Romeinen zijn altijd al meesters in het maken van wijnen geweest. Vandaar ook dat prosecco wereldwijd bekend is geworden en het naast champagne en cava tot de top 3 beste wereldwijde mousserende wijnen behoort.

Waar wordt het gemaakt?

Prosecco komt oorspronkelijk uit de Italiaanse provincie Veneto. Om prosecco te maken, wordt één druivensoort gebruikt, de Glera druif. Ondanks dat het niet om een druivenmix gaat, kun je toch uit twee verschillende soorten prosecco kiezen, namelijk de frizzante en de spumante. De prosecco frizzante staat voor de mousserende wijn terwijl de spumante een lichte mousserende wijn is, wat minder bubbels betekent. Wanneer je een prosecco koopt en opent, is het de bedoeling dat je hem gelijk opdrinkt. Deze mousserende wijn wordt er namelijk niet beter op, naarmate er dagen of weken en zelfs maanden verstrijken.

Wat is het verschil tussen prosecco en champagne?

Allereerst wordt prosecco van één druivensoort gemaakt, terwijl champagne een mix van drie verschillende druivensoorten bevat. Prosecco is een licht en fruitige mousserende wijn en hoeft niet op de fles te rijpen. Champagne wordt juist lekkerder naarmate er maanden en jaren verstrijken, omdat de wijn dan heerlijk op de fles kan rijpen. Hierdoor krijgt de champagne die rijke en volle smaak.