Louis Roederer champagne

Ben je een groot champagne fan? Dan mag een heerlijke glaasje Louis Roederer niet ontbreken. Heb je iets te vieren of wil je een toost op het geluk en de liefde van een ander uitbrengen? Dan is mousserende wijn, ook wel champagne genoemd hier uiterst voor geschikt. Op deze pagina lees je meer over de herkomst van Louis Roederer champagne en krijg je een idee over hoe de champagne smaakt en van welke druivensoort dit heerlijke drankje gemaakt is.

Maak kennis met de heerlijke Louis Roederer champagne

Het verhaal achter het Louis Roederer champagnehuis is magisch. De stichters van dit champagnehuis besloten in 1776 heerlijke champagne te gaan produceren onder de naam Dubois Père & Fils. In 1833 werd het wijnhuis aan Louis Roederer overgedragen, deze jongeman werkte als assistent en had het geluk dat hij het champagnehuis erfde. Het was Roederer die zich op de internationale markt wilde richten, waardoor er in landen als Rusland en Amerika ook van dit lekkere drankje genoten kon worden.

Louis Roederer was een ambitieuze zakenman, aangezien hij de productie en verkoop van 100.000 flessen per jaar wist te vergroten naar ruim 2 miljoen flessen per jaar en dat is erg knap, zeker voor die tijd! Op een gegeven moment mocht hij zelfs de Russische tsaar tot één van z’n klanten rekenen.

Hoe kun je deze champagne het beste omschrijven?

Wanneer je een glaasje Louis Roederer nuttigt, kun je vooral frisse en fruitige smaken verwachten. De champagne is licht complex en dit zorgt voor de nodige elegantie. Er zijn vleugjes rood en gedroogd fruit te proeven en verder is de champagne vooral zacht van smaak.