Krug champagne

Als we het wijnhuis, en dus de familie Krug, mogen geloven zijn al hun champagnes van top kwaliteit. Krug probeert de smaak elk jaar hetzelfde te houden. Een Krug champagne is dus ook altijd een zogeheten blend, een mix, van gemiddeld 25 verschillende champagnes uit gemiddeld 7 verschillende jaren. Door deze methode elk jaar te gebruiken behoudt Krug een constante smaak en kwaliteit.

Een deel van de champagne die Krug maakt wordt namelijk opgeslagen voor volgende jaren. Ook is dit een soort buffer-zone voor een slechter wijnjaar. Het is dus een moeilijke afweging om in een goed wijnjaar of veel te bewaren voor de toekomst of veel te verkopen omdat je champagne dan erg goed is.

Alles wat je over champagne huis Krug wil weten

Tijdens een champagne proeverij is de Krug waarschijnlijk de meest exclusieve champagne die je zult proeven. Vaak wordt gezegd dat dit echt de beste champagne die men ooit heeft mogen proeven, zeker bij een Krug 1998 bijvoorbeeld. Een smaak complexiteit, een fantastische bubbel die uren blijft zitten in het glas en een fantastische afdronk.