Cristal champagne

De lamborghini onder de champagnes is natuurlijk de Cristal champagne. Dit is de meest bekende champagne die veelal wordt genuttigd door bekende artiesten en in het bijzonder rappers. De fles is te herkennen aan de heldere, kristallen, fles en het gouden etiket.

Cristal druiven

De champagne wordt gemaakt van 55% Pinot noir en 45% Chardonnay. Er wordt dus niet gebruik gemaakt van alle 3 de soorten druiven die toegestaan zijn, ze laten namelijk de Pinot Meunier achterwege.

De Cristal champagne wordt alleen gemaakt in de jaren waarin de druiven superieur van kwaliteit zijn. Zo is de laatste keer dat de flessen Cristal gemaakt zijn in 1999/2000 en 2009. Een fles Cristal van 2009 kost rond de €400,-.

Alles wat je over champagne huis Cristal wil weten

Een heerlijke champagne met een enorme finesse en souplesse. Zodra de champagne je tong raakt proef je heerlijke appel en hazelnoot accenten. Vooral in de afdronk blijft een appeltintje hangen in je mond. De afdronk blijft verrassend lang in je mond hangen, maar het begint niet raar in je mond weg te trekken. Een absolute top champagne!