Bollinger champagne

Heb je zin in een lichte en verfijnde champagne? Dan is Bollinger champagne precies waar je naar op zoek bent. Champagnehuis Bollinger heeft een aantal buitengewone champagnes voor je in de aanbieding. Van de meest gangbare tot de zeer exclusieve en zelfs eenmalige oplagen. Op deze pagina lees je meer over Bollinger en kom je erachter welke druivensoort zij voor hun champagnes gebruiken.

De herkomst van Bollinger champagne

Bollinger maakt alleen gebruik van eigen wijngaarden. Doordat zij over genoeg wijngaarden beschikken, komt 85% van de druiven die zij gebruiken van eigen bodem. Het merk is in 1829 opgericht door Hennequin de Villermont, Paul Renaudin en Jacques Bollinger. Er wordt al die jaren alleen op traditionele wijze gewerkt en elke Bollinger champagne wordt in eikenhouten vaten gerijpt.

Het mooie aan dit champagnehuis is dat zij zowel Rosé champagnes, Bruts en nog veel meer verschillende soorten champagnes produceren. De ene champagne van Bollinger is nog complexer en eleganter dan de ander. Dit maakt Bollinger een geweldige gelegenheidschampagne waar je samen met familie en vrienden heerlijk van kunt genieten.

Welke druivensoort wordt voor deze champagne gebruikt?

Wanneer je een mooie fles Bollinger champagne koopt, drink je een heerlijke mousserende wijn die van de Pinot Noir is gemaakt. De Pinot Noir staat bekend om een zachte en verfijnde structuur, waardoor deze champagne zeer makkelijk weg te drinken is. Boiler champagne dankt de populariteit doordat de champagne al in 1956 in een James Bond film te zien was. Dit is een leuk weetje en de champagne is daarom een absolute must voor de echte filmliefhebber.